Прес-центр6 листопада 2017, 14:11

Вхід в Україну не може бути платним для громадян України! – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 6 листопада, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів нараду з керівництвом правоохоронних органів, Держприкордонслужби та ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій у Луганській області.

«У контексті останніх резонансних подій ухвалено рішення встановити камери відеоспостереження в містах області. Розслідування вбивства Сергія Самарського тримаю на жорсткому особистому контролі», – заявив очільник Луганщини.

На нараді було піднято питання попередження загибелі та травматизму людей, особливо дітей, внаслідок поводження з вибухонебезпечними предметами. З початку року в області зафіксовано 9 поранень та 3 летальних випадки серед цивільного населення.

Тож, Юрій Гарбуз дав протокольне доручення покращити інформаційно-роз’яснювальну роботу, зокрема, у навчальних закладах.

«Доручаю і посилити контроль за зброєю у військових частинах, провести превентивні заходи та активізувати розслідування фактів незаконного зберігання зброї та вибухівки. Будучи прифронтовою областю, ми не можемо ліквідувати цю проблему повністю, однак мінімізувати ризики зобов’язані», – відзначив він.

Окреме питання – ситуація на КПВВ «Станиця Луганська». Як зазначив Юрій Гарбуз, є ділки – «оборотні в погонах», які проводять людей без черги за грошову винагороду: «Вхід з тимчасово непідконтрольної території не може бути платним для громадян України! Доручаю силовикам розібратися з цим питанням – особисто приїду та проконтролюю».

Також вирішено встановити камери відеоспостереження на самому пункті пропуску та на автобусній зупинці.

Ще одним питанням наради стала ліквідація нелегальних автоперевезень, передусім у Станиці Луганській.

«У нас сталося 10 аварій за участю нелегальних перевізників (і жодної серед офіційних перевізників), у яких постраждали люди. Хто понесе за це відповідальність? Потрібно наводити порядок, незважаючи на чинний мораторій на перевірки», – підкреслив Юрій Гарбуз.

Розпорядженням очільника Луганщини прийнято рішення про відновлення роботи комплексних бригад у складі представників облдержадміністрації, Державної служби України з безпеки на транспорті, Патрульної поліції, Державної фіскальної служби.

«До мене дійшла інформація про платні «послуги» з незаконного оформлення соціальних виплат і пенсій для жителів тимчасово непідконтрольної території. Необхідно розібратися – якщо ці факти отримають підтвердження, винним буде несолодко», – наголосив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації.

Слід зауважити, що цієї п’ятниці відбудеться контрольна нарада, на яку, окрім присутніх сьогодні, будуть запрошені військовий прокурор, представники Укртрансбезпеки, керівники органів соцзахисту населення, Пенсійного фонду України в Луганській області, ПАТ «Ощадбанк».