Прес-центр28 вересня 2021, 12:09

Ви для мене справжні герої! – Сергій Гайдай батькам-усиновлювачам

Їх відзначили напередодні Дня усиновлення в Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі.

«Ви для мене справжні герої. Бачу, скільки уваги приділяють вихованню мої знайомі, у яких троє маленьких дітей. А в вас їх – п’ятеро, семеро, десятеро. Це величезна відповідальність! У майбутньому хтось з них стане простим робітником, хтось лікуватиме, навчатиме, або керуватиме областю. Але, головне, що зараз вони живуть в гідних умовах, з батьком та мамою. Завдяки вам діти вірять в чудове майбутнє», – наголосив очільник Луганщини Сергій Гайдай сьогодні, 28 вересня.

Також він вручив присутнім державні нагороди та обласні відзнаки. Зокрема, орденом княгині Ольги ІІІ ступеня відзначено начальника служби у справах дітей Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Світлану Логвіненко.

Подякою Міністерства соціальної політики України – завідувача сектору опіки та піклування служби у справах дітей облдержадміністрації Марину Михальську.

Почесною відзнакою «За розвиток регіону» –  вихователя дитячого будинку сімейного типу з Рубіжного Олександра Кузнєцова та начальника служби у справах дітей Старобільської районної державної адміністрації Галину Титову.

Інших нагороджено Почесною грамотою та Листом подяки облдержадміністрації.

Начальник служби у справах дітей обласної держадміністрації Раїса Родіна, звертаючись до батьків, побажала, щоб їх вихованці у дорослому житті стали не тільки щасливими, а й успішними.

«Ваша, на перший погляд, непомітна праця, насправді, дуже важлива – ви показуєте всьому світу, що в нашій країні, на Луганщині, чуйне суспільство, яке піклується про дітей», – підкреслив Національний директор міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитячі містечка» України Сергій Лукашов, який сьогодні також завітав на свято в Сєвєродонецьку.

У свою чергу, від імені батьків-усиновлювачів подяку обласній владі та службам у справах дітей громад та районів за усіляку підтримку висловив Олександр Кузнєцов.

У 2020 році в області усиновлено 26 дітей, протягом 2021 року – 15 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Під опікою, піклуванням перебуває 1013 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Загалом в області функціонує 27 дитячих будинків сімейного типу та 75 прийомних сімей, в яких виховуються 340 дітей. Протягом поточного року створено три дитячих будинки сімейного типу та чотири прийомних сім’ї, до яких влаштовано 49 дітей.