Прес-центр22 серпня 2016, 15:08

Ви є фундаментом, надією нашої держави і незалежності - Президент вручив ключі від квартир службовцям СБУ

Напередодні Дня Незалежності України Президент Петро Порошенко привітав особовий склад Служби безпеки зі святом та вручив їм ключі від квартир.

Глава держави підкреслив, що за останні кілька років співробітники СБУ отримали від держави рекордну кількість квартир. Зокрема, у 2015-2016 роках співробітники СБУ отримали 778 квартир. Лише цього року 366, з яких 304 житлових приміщення було передано у Києві та 62 у регіонах. Сьогодні ключі отримали 192 родини. За словами Петра Порошенка, на черзі спорудження ще чотирьох будинків на 167 квартир, собівартість квадратного метра яких складає менше 9 тис. гривень. Левова частина тих, хто сьогодні отримує житло, є учасниками АТО.

«Дехто нас буде критикувати і скаже – як же так? В умовах, коли держава рахує кожну копійчину для того, щоб забезпечити Збройні Сили України і інші силові підрозділи зброєю, речовим, харчовим, медичним забезпеченням нібито квартири – це друга черга. Ні, категорично. Бо квартири – це та сама зброя, як і танки, кулемети чи будь-що інше. Коли співробітник Служби, офіцер, відчуває, що держава піклується про нього, що з родиною все добре, що в родині мир та злагода, а діти мають можливість виховуватися у твердих патріотичних позиціях – на серці спокійніше і воювати легше», – наголосив Глава держави.

На переконання Петра Порошенка, виконання державою соціальних зобов'язань перед службовцями СБУ є справжньою оцінкою їх діяльності. «Ніколи за всю історію України діяльність Служби не була на такому високому рівні. І я, як Президент, хочу подякувати її голові, членам колегії і кожному працівнику - сьогодні ви, разом зі Збройними Силами України, іншими військовими формуваннями є фундаментом, надією нашої держави і незалежності», – підкреслив він.

Глава держави відзначив роботу СБУ у попередженні терористичних атак, що дозволило врятувати життя багатьом українцям. Значна кількість співробітників Служби безпеки виконує завдання в зоні АТО. «Сьогодні це не є кабінетною роботою. Служба не є органом політичного тиску, а, навпаки, захищає державність України, нашої Батьківщини», – наголосив Петро Порошенко, відзначивши, високий рівень довіри суспільства до Служби. Глава держави подякував співробітникам СБУ за роботу.

По завершенні урочистої частини Президент оглянув одну з квартир, яка була вручена родині співробітника СБУ Олександра Кульчицького. Доньки майора – 8-річна Дар’я та 1,5 річна Соломія подарували Петру Порошенку виготовлений власноруч подарунок з бісеру. Дружина майора Кульчицього Наталя подякувала Президенту за турботу про тих, хто захищає Батьківщину: «Ми хочемо подякувати вам, що в Україні є така програма, яка дозволяє втілювати мрії простих українців. Ми будемо ще більше підтримувати і вболівати за наших офіцерів, рідних - батьків і чоловіків, і допомагати нести службу2. У свою чергу, Олександр Кульчицький  зазначив: «Така підтримка завжди необхідна».

«Це робиться для того, щоб співробітники СБУ знали, що вдома на них чекають. І захищають вони не лише Батьківщину, але і свої родини та дітей», – наголосив Президент. 

http://www.president.gov.ua/news/vi-ye-fundamentom-nadiyeyu-nashoyi-derz...