Прес-центр13 грудня 2021, 14:12

Ви врятували життя і здоров’я мільйонів, наше завдання – забезпечити вам гідні умови життя, – Сергій Гайдай на зустрічі з ветеранами-чорнобильцями

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся з представниками міських і районних осередків громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України».

Очільник Луганщини у вітальній промові наголосив, що напередодні День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, влада повинна говорити не тільки традиційні слова вдячності, а і про речі, які робляться для добробуту регіону: «35 років тому ви врятували світ від ядерної загрози. Ви врятували життя і здоров’я мільйонів, наше завдання – забезпечити вам гідні умови життя. Ви подбали про майбутнє дітей усієї України, а ми маємо робити все, аби ваші діти та онуки навчалися, лікувалися, працювали гідно на Луганщині. Саме тому ми беремо найактивнішу участь у всіх загальнонаціональних проєктах: активно відновлюємо дороги, приймальні відділення лікарень, дитячі садки та школи, будуємо нові спортмайданчики тощо».

Очільник області відзначив, що Луганщина є третьою у країні, згідно з рейтингом регіонів та п’ятою за обсягом освоєнням коштів ДФРР. Сергій Гайдай сказав, що у рамках нацпроєкту Президента України «Велике будівництво», обсяг ремонтних робіт на дорогах області за рік перевищує результати за попередні 10 років. Він запевнив чорнобильців, що це ще не кінець робіт, а у наступному році планується завершити ремонт усіх магістральних напрямків на Луганщині.

Маючи змогу поставити нагальні та проблемні питання голові ОДА, ліквідатори-чонобильці поцікавилися про відновлення доріг місцевого значення, надання оздоровчих послуг на Луганщині та забезпечення необхідними ліками через мережу комунальних аптек «Фармація-Північ».

Також Сергій Гайдай вручив обласні відзнаки членам осередків ГО інвалідів «Союз Чорнобиль України».