Прес-центр16 серпня 2019, 12:08

Від КПВВ у Станиці Луганській до мосту почав курсувати електромобіль, – Віталій Комарницький

Відсьогодні на ділянці довжиною 800 метрів між мостом через річку Сіверський Донець та КПВВ «Станиця Луганська» почав курсувати перший електрокар.

«Це ще один проект щодо поліпшення умов перетину громадянами «лінії розмежування», реалізований спільно з Польовим офісом Верховного комісара ООН у справах біженців ООН у місті Сєвєродонецьк», – зазначив голова облдержадміністрації Віталій Комарницький, перебуваючи у Станиці Луганській.

Він наголосив, що вирішення нагальних життєвих проблем переселенців і розширення можливостей для підтримки зв’язків із громадянами України на тимчасово окупованих територіях – одне з пріоритетних завдань, поставлених Президентом України Володимиром Зеленським.

Ці питання знаходяться на особистому контролі Віталія Комарницького.

«Ми працюємо над реконструкцією мосту, але дуже важливим є вирішення гуманітарних проблем, які не такі болючі. Але саме вони створюють підґрунтя для антиукраїнських інсинуацій. Більшість пов’язані з соціальним захистом наших людей, які вимушені перебувати на окупованих територіях», – наголосив голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації.

Він відзначив, що представники УВКБ ООН краще за інших це розуміють. Адже вони працюють по обидва боки лінії розмежування.

«Щиро дякую нашим надійним партнерам за все, що зроблено для облаштування КПВВ: від будівництва «навісів», під якими люди можуть перепочити, закупівлі інвалідних візочків до оснащення робочих місць прикордонників. Та, безумовно, за придбаний електромобіль, – сказав очільник Луганщини. – Наша спільна мета – мир на Донбасі і ми послідовно будемо до нього рухатись».