Прес-центр13 жовтня 2017, 09:10

Від Луганщини до Мінрегіону подано 26 проектів на будівництво нових футбольних майданчиків

Зокрема, передбачається побудувати у містах та районах Луганської області 25 майданчиків для занять міні-футболом (розміром 42х22 м) та одне поле стандартного розміру.

Кошти на реалізацію проектів будівництва футбольних полів у регіонах України будуть спрямовані Міністерством регіонального розвитку України. Так, планується з державного бюджету виділити 270 млн грн.

За умовами конкурсу, будівництво футбольних полів передбачає співфінансування з державного та місцевих бюджетів.

Остаточну відповідь від Мінрегіону, відносно списку проектів, які будуть включено до переліку фінансування з держбюджету, буде отримано наприкінці жовтня 2017 року.

«Упевнений, що більшість проектів від Луганської області буде профінансовано Мінрегіоном. Для області, де територія з основною спортивною інфраструктурою окупована, будівництво нових спортоб’єктів є стратегічно важливим та необхідним кроком», – сказав начальник управління молоді та спорту ОДА Антон Волохов.

Нагадаємо, наприкінці вересня вступила в силу постанова Кабінету Міністрів України від 6 вересня 2017 року щодо порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для будівництва футбольних полів зі штучним покриттям.