Прес-центр22 квітня 2022, 13:04

Від початку війни бригади «швидкої допомоги» Луганщини здійснили понад 2 600 виїздів

З початку активних бойових дій на території Луганської області бригади екстреної медичної допомоги понад 2 600 разів виїжджали за викликами.

238 виїздів були безпосередньо пов'язані з бойовими діями.

531 людину було госпіталізовано, іншим надано невідкладну медичну допомогу.

«Вони не вважають себе Героями, адже просто виконують свою роботу. За статистикою викликів криються сотні врятованих життів. Вони доправляли десятки постраждалих з важкими мінновибуховими травмами до обласної лікарні у Дніпрі, евакуювали вагітних та безпорадних, доставляли гуманітарну допомогу. За цей час «руський мир» розбомбив п’ять підстанцій ЕМД на Луганщині та розтрощив  щонайменше 9 автомобілів екстреної медичної допомоги. 15 «швидких» наші медики встигли вивезти на відносно безпечну територію», - розповів очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Зокрема, руйнувань від ворожих обстрілів зазнали такі підстанції ЕМД: Сєвєродонецька - пряме влучання у гаражні бокси та на територію підрозділу; Верхнянська (район ГТВ, Лисичанськ) - пряме влучання; Карбонітська - пряме влучання на територію. Рубіжанську та Попаснянську станції зруйновано вщент.

Попри відсутність нормальних умов, зв’язку, електро- та водопостачання парамедики залишаються на робочих місцях та виїжджають на виклики по усій території Луганської області, де це ще можливо.

#Stoprussia# БутиДобру