Прес-центр17 липня 2020, 19:07

Від ремонту автошляхів до забезпечення норм пожежної безпеки в школах – про що говорив Сергій Гайдай із мешканцями Сватівщини та Старобільщини

Очільник Луганщини Сергій Гайдай під час робочої поїздки до Сватівського та  Старобільського районів зустрівся із представниками бізнесу та активом місцевих громад.

Крім специфічних для цих регіонів, піднімали й спільні проблеми: ремонт та захист від руйнування автодоріг, проблеми забезпечення вимог протипожежної безпеки освітніх і медичних закладів.

«Те, що руйнувалось 70 років за пів року не відремонтуєш! Але через півтора місяці ми підписуємо документи зі Світовим банком та ЄБРР на суму близько 150 млн  євро й одразу починаємо розробку проєктно-кошторисної документації, щоб узимку пройти тендерні процедури, а, як тільки зійде сніг, розпочати ремонт «старобільського трикутника». Це 165 км шляхів, тому будемо розбивати на окремі ділянки, щоб одночасно працювали декілька підрядників», – розповів Сергій Гайдай.

Ще у поточному році відремонтують дорогу  Старобільськ – Новоайдар, а в Сватівському районі зроблять ямковий ремонт доріг на Маньківку та Троїцьк.

Голова облдержадміністрації наголосив, що за рахунок обласного бюджету в першу чергу будуть ремонтуватись  під`їзди до сільських шкіл.  

Сватівчан очільник області порадував перспективою добудови басейну. Проєкт вже актуалізований, його вартість близько 20 млн грн, що будуть профінансовані або за рахунок коштів ДФРР, або на засадах співфінансування з бюджетів області та Міністерства молоді та спорту.

Сватівські та старобільські освітяни поскаржились голові облдержадміністрації, що  на виконання вимог ДСНС щодо  протипожежної безпеки шкіл тільки на два райони потрібно понад 50 млн грн.

На область же в цілому – близько двох мільярдів гривень.

«Я вже обговорив це питання із головою РНБОУ Олексієм Даніловим. Навчальний процес зірваний не буде. Є домовленість, щоб зайшла іноземна компанія й під 15% державних гарантій усе зробила, а згодом область сплатить необхідну суму», - заспокоїв освітян Сергій Гайдай.

Голова облдержадміністрації також пообіцяв допомогти із вирішенням питань отримання пакетів медичних послуг на лікування інсультів та інфарктів для Сватівської районної лікарні, а також із залученням коштів на ремонт приміщень Луганського Національного аграрного університету.

Крім того, учасники заходу обговорили широке коло інших проблем розвитку місцевої інфраструктури: від ремонтів комунальних доріг до перетворення Старобільська на сучасний агрологістичний центр.