Прес-центр27 березня 2021, 12:03

«Від того наскільки швидко ми зможемо реагувати на загрози, давати гідну відсіч залежить наскільки далеко може зайти агресор!» – Сергій Гайдай узяв участь у «Єдиному стрілецькому дні»

Голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної Сергій Гайдай узяв участь у «Єдиному стрілецькому дні».

Навчання військовозобов’язаних та резервістів окремої 111 бригади територіальної оборони відбулись в рамках програми підготовки територіального резерву. Більшість учасників навчань мають досвід військової служби.

А один з резервістів – старший солдат Євген Косецький, навіть був серед добровольців, які першими стали на захист Незалежності України у 2014 році. Почесну грамоту військово-цивільної адміністрації м. Лисичанська безпосередньо на полігоні йому вручив очільник Луганщини.

«Притча про самураїв говорить, що краще завжди мати при собі та тренуватись із мечем, але ніколи ним не скористатись, ніж не бути готовим його застосувати», - звернувся він до бійців тероборони – «У нас війна, вчора загинули чотири бійці, по усій лінії фронту ескалація військових дій. Тому ми маємо бути готовими захистити свою державу, Луганщину та, перш за все, свої родини. Від того наскільки швидко ми зможемо реагувати на загрози, давати гідну відсіч залежить наскільки далеко може зайти агресор», - акцентував Сергій Гайдай.

Бойовий інструктаж провів командир111 бригади територіальної оборони, тимчасово виконуючий обов’язки військового комісара Луганського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник В’ячеслав Суханов.

Він акцентував, що бійці тероборони проходять службу у відповідному регіоні, тобто жителі Луганської області будуть захищати свою малу батьківщину. Сьогодні вони здобували та вдосконалювали навички вогневої підготовки, мінно-вибухової безпеки та тактичної медицини.

«Пам’ятайте правило: головне вивчити техніку, а швидкість прийде згодом! Якщо ситуація на фронті буде загострюватись, я до Києва не поїду – я буду тут з вами. Бажаю усім плідного тренування. І, головне, миру!», - наголосив керівник військово-цивільної адміністрації.

Організатори тренувань перевірили також військову підготовку журналістів, яким надали можливість позмагатись у стрільбі. Більше за інших поцілив у мішень оператор телеканалу «Дом» Андрій Магомєдов.

Він отримав від Сергія Гайдая кубок із написом «Завжди влучно!».