Прес-центр23 грудня 2016, 13:12

Відбудеться відкриття кардіохірургічної лабораторії малоінвазивних втручань

26 грудня 2016 року о 15:00 на базі кардіологічного відділення Сєвєродонецької міської багатопрофільної лікарні (вул. Єгорова, 2б) відбудеться відкриття катетерної лабораторії для надання ендоваскулярної кардіохірургічної допомоги хворим з ішемічною хворобою серця і гострим інфарктом міокарда.

Цього ж дня фахівці Інституту серця МОЗ України проведуть оперативні втручання двом кардіологічним хворим.

Вартісні процедури коронографії та стентування для хворих з усієї області будуть безкоштовними – фінансування передбачене обласною та міською програмами.

З початку проведення АТО в Луганській області кардіохірургічна допомога не надавалася у зв’язку з відсутністю третього рівня медицини.

Відкриття лабораторії стало можливим завдяки державно-приватному партнерству Луганської облдержадміністрації, управління охорони здоров’я Сєвєродонецької міськради та Інституту серця МОЗ України.

Журналісти матимуть можливість поспілкуватися з лікарями, пацієнтами, які очікують на кардіохірургічну допомогу, адміністрацією лікувального закладу.

На 16:30 заплановано підхід до преси голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза та генерального директора Інституту серця МОЗ України, головного кардіохірурга МОЗ України, члена-кореспондента НАМН України, доктора медичних наук, професора, заслуженого лікаря України Бориса Тодурова.