Прес-центр18 жовтня 2016, 17:10

«Відбудова мостів є завданням стратегічного значення», – Юрій Гарбуз

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз проінспектував будівництво мосту через р. Сіверський Донець на автодорозі Т 13-02 між містами Сєвєродонецьк і Лисичанськ. Керівник області дав доручення начальнику служби автомобільних доріг у Луганській області Вадиму Даніеляну привести до ладу прилеглі до мосту дороги.

«Відбудова мостів є завданням стратегічного значення, – наголосив Юрій Гарбуз. – З обласного бюджету виділено 265 млн. грн. на відновлення дорожньої мережі Луганщини». Очільник області відзначив також фінансову підтримку міжнародних донорів, що надається на реконструкцію зруйнованої інфраструктури Луганщини.

Відновлення вище вказаного мосту відбувається на умовах співфінансування: Європейський Союз надав 1,5 млн євро, що складає 90% від загальної вартості, решта коштів виділяється з міського бюджету Сєвєродонецька. Ремонтні роботи проводить ТОВ «Інжинірінгова фірма «Монолітспецбуд». Введення мосту в експлуатацію планується до кінця листопада поточного року.

Загалом по області ремонтні роботи тривають на шести мостах. Йдеться про автомобільний міст через р. Красна на автодорозі Р-07 Чугуїв-Мілове, шляхопровід через залізницю на автодорозі Т 05-04 Красноармійськ-Бахмут-Михайлівка, міст через р. Айдар на автодорозі С 131601 Передільське-Старий Айдар, міст через р. Лугань на автодорозі О131201 КПП «Танюшівка»-Старобільськ-Бахмут-Камишуваха-Попасна-Мирон ГРЕС, міст через р. Айдар на автодорозі О131706 Шульгинка-Кам'янка-Малохатка та інспектований сьогодні керівником області міст через р. Сіверський Донець.

Загальна вартість виконання робіт з капітального ремонту складає понад 65 млн. грн. Ці кошти передбачені державною програмою та залучені під державні гарантії Державним агентством автомобільних доріг.

Проектування та капітальний ремонт автомобільного мосту через р. Айдар на автодорозі Р-07 Чугуїв-Міловездійснюється за кошти ПРООН.