Прес-центр15 листопада 2016, 13:11

Відбудова та відновлення транспортної інфраструктури області на особистому контролі Юрія Гарбуза

Спікером сьогоднішнього брифінгу для ЗМІ, що відбувся в ОДА, виступив директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації Сергій Шелест. Він розповів про впровадження заходів щодо відновлення та проведення ремонту доріг області.

Він зазначив, що в Луганській області дороги знаходяться в складному стані, особливо після бойових дій. Потребують ремонту тисячі кілометрів доріг.

Сергій Шелест зауважив, що протягом останнього десятиліття на відновлення доріг Луганщини виділялися кошти в обсязі від 10 до 34 відсотків від необхідного.

Тому, в цьому році була прийнята Регіональна цільова програма дорожнього будівництва у Луганській області на 2016-2019 роки, в рамках якої розроблений комплекс першочергових заходів щодо відновлення транспортної інфраструктури області, що отримав назву «Кільце життя». Проект охоплює дороги, що з’єднують між собою наші райцентри і область з суміжним регіонами України.

Це дороги, що мають забезпечувати нормальне безперебійне життя області, тому в першу чергу потребують відновлення та ремонту. Маються на увазі ділянки доріг загального користування державного значення Старобільськ –Луганськ - Красний Луч – Макіївка – Донецьк, Чугуїв – Мілове, Троїцьке – Сватове – Лисичанськ - Луганськ, КПП «Танюшівка» - Старобільськ – Бахмут (Артемівськ), Щастя - Широкий, КПП «Красна Талівка» - Луганськ, Сєвєродонецьк - Новоайдар, Сватове – Новопсков – Мілове, Троїцьк – Білокуракине - Старобільськ, КПП «Просяне» - Біловодськ – Широкий, а також  обласні дороги місцевого значення, наприклад, Кремінна – Торське.

З обласного бюджету на ці цілі було виділено понад 265 млн грн. Роботи вже почалися. До кінця ремонтного сезону поточного року планується закінчити ремонт 13-кілометрової ділянки дороги Чугуїв – Мілове в районі села Калмиківка, а також більшу частину 7-кілометрової ділянки дороги Кремінна – Торське. Ремонт решти доріг закінчиться у наступному році.

 «Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз тримає на особистому контролі вирішення цієї стратегічної проблеми – відбудову та відновлення транспортної інфраструктури області», – наголосив Сергій Шелест.

Також облдержадміністрація наполегливо працює з Кабінетом Міністрів України щодо виділення коштів на ремонтні роботи з держаного бюджету.

«Ми спрямували наші пропозиції до Міністерства з питань тимчасово окупованих  територій та внутрішньо переміщених осіб України щодо виділення в рамках Державної цільової програми з відновлення та розбудови миру в східних регіонах України 4 млрд грн на ремонт доріг області», – підсумував директор Департаменту.