Прес-центр2 листопада 2018, 11:11

Відбулася нарада стосовно розробки механізму виплати компенсацій за зруйноване житло під час бойових дій

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів робочу нараду з питань розробки та застосування механізму виплати компенсацій жителям області, які втратили житло під час бойових дій.

«Нам необхідно знайти дієвий механізм здійснення виплат жителям Луганщини, житло яких постраждало або було знищено під час бойових дій», – наголосив він.

У нараді взяли участь представники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації, а також перший заступник голови громадської ради при облдержадміністрації Ганна Руденко.

Вони погодились з пропозицією залучення місцевих органів влади та міжнародних організацій, які діють на території області, до спільної участі у процесі відновлення частково зруйнованого житла на лінії розмежування.

Також присутні обговорили активізацію взаємодії з народними депутатами України, обраними від Луганської області, для врегулювання процесу виплат компенсацій особам, житло яких постраждало унаслідок бойових дій, на законодавчому рівні.

Начальник управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації облдержадміністрації Вадим Лазніков повідомив, що сьогодні у парламенті вже зареєстровані декілька законопроектів, які мають аналогічну мету.

Крім того, облдержадміністрація надала свої пропозиції за цим напрямом. З огляду на це, з його слів, доцільним видається активізація діяльності представників області у парламенті з доопрацювання та прискорення прийняття вже існуючих законопроектів.

Окремою темою обговорення повстало розроблення правової процедури повернення у розпорядження обласної влади 18 мільйонів гривень – коштів, виділених з резервного фонду державного бюджету та невикористаних у 2015 році під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у місті Сватовому.

Зауважимо, що пропозиції з вирішення згаданих проблем керівництвом області та громадськістю неодноразово надсилались вищим органам державної влади.

Так, у вересні Кабінету Міністрів України, Верховній Раді України та народним депутатам України, обраним від Луганщини, члени громадської ради при облдержадміністрації направили звернення після розгляду питання сватівчанина Олега Рибалкіна, який вимагав компенсації за зруйноване житло у 2015 році.