Прес-центр30 грудня 2016, 09:12

Відбулася Стартова акція з нагоди відзначення 500-річчя Реформації

Днями у Сєвєродонецькому міському палаці культури відбулася Стартова акція з нагоди відзначення 500-річчя Реформації «Україна та Європа святкують Різдво разом».

У заході взяли участь близько 500 віруючих релігійних громад протестантських християнських церков, діючих на підконтрольній українській владі території Луганської області.

Зі словами привітання з нагоди Різдва Христового до присутніх звернулася заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик: «Щиросердно бажаю вам Миру, здоров’я, добробуту та натхнення на ниві духовного та соціального служіння».

З приводу відзначення 500-річчя цієї історичної події вона зазначила: «За часів Реформації виникли такі поняття, як загальнолюдські цінності, свобода слова, право на життя, право на освіту, ринкова економіка, етичні засади праці, тощо. Й сьогодні, завдяки принципам Реформації, позитивні зміни відбуваються не тільки у релігійному розумінні, а також й у всіх сферах суспільного життя. І цей процес є незворотним. Про це говорить й те, що відповідні заходи в Україні впродовж 2017 року відбуватимуться під гаслом «Через духовну реформацію до відродження країни!»