Прес-центр14 травня 2021, 10:05

Відбулися обговорення щодо впровадження земельної реформи на Луганщині

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Наталія Романенко взяла участь у онлайн-конференції на тему «Особливості земельної реформи для агробізнесу та територіальної громади Луганської області».

У заході взяли участь, представники Департаменту АПК ОДА,  територіальних громад та військово-цивільних адміністрацій. Також до заходу долучилися співробітники ГУ Держгеокадастру у Луганській області та представники ІТ-концерну ІНТЕРКРАСІ ГРУП.

Було розглянуто зміни у земельному законодавстві для агробізнесу та територіальних громад Луганської області; проведення нормативної грошової оцінки земель; технічні помилки, які можуть виникати при здійсненні розрахунку НГО земельної ділянки та способи їх виправлення.

Крім того, обговорено можливості проведення інвентаризації земель та впровадження програмних продуктів з метою збільшення податків на землю за допомогою застосування безпілотної авіації для моніторингу земель територіальних громад.

Головною метою розгляду під час цього заходу стало покращення діалогу між представниками державної влади та територіальних громад, а також обговорення проблемних питань які виникають при здійсненні розпорядження землями територіальних громади та отриманні адміністративних послуг.