Прес-центр22 вересня 2016, 16:09

Відбулися заходи з нагоди Дня партизанської слави

22 вересня, у День партизанської слави, з почуттям безмежної вдячності Україна віддає данину поваги ветеранам антифашистського опору – колишнім підпільникам і партизанам, захисникам і визволителям рідної землі, вшановує пам’ять жертв воєнного протистояння тоталітарних режимів.

Цього року обласні урочистості з нагоди Дня партизанської слави відбулися в м. Кремінній, у яких узяли участь керівництво Кремінського району, представники облдержадміністрації, обласної організації ветеранів України, Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва, учасники партизанського руху та представники громадськості.

У своїх промовах виступаючі акцентували увагу на визначному внеску України у перемогу Антигітлерівської коаліції та жертовність нашого народу.

В інтерв’ю голова обласної ветеранської організації Микола Талдонов зауважив, що партизанський рух був масовим проявом волелюбності, сили та мужності і наголосив на подальшому порозумінні та примиренні між усіма учасниками трагічних подій Другої світової війни.

Пам'ять тих, хто не прийшов з війни і віддав свої життя в боротьбі з ворогом, присутні вшанували хвилиною мовчання.

Після мітингу учасники заходу поклали квіти до Меморіалу Слави.

У рамках урочистостей члени обласної ветеранської організації ознайомилися з експозицією «Партизанський рух на Кремінщині» у районному краєзнавчому музеї.

 

Довідково: перші партизанські загони на території окупованої України з’явилися в 1941 році. Діяло 46 партизанських з'єднань, більше 2000 партизанських загонів. У 1944 році в партизанському русі брали участь понад 500 тисяч осіб. На території Луганщини (тоді – Ворошиловградської області) у партизанському русі та антифашистському підпіллі було задіяно понад 3,5 тисяч патріотів.