Прес-центр3 cічня 2018, 11:01

Відбулися зустрічі з активом громад з питань протидії ґендерно зумовленому та домашньому насильству

У Кремінній відбулася зустріч з громадським активом з питань протидії ґендерно зумовленому та домашньому насильству й забезпечення безпеки жінок у громадах.

Координатором напряму попередження домашнього та ґендерного насильства на регіональному рівні є Департамент соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації

На заході були наведені статистичні дані щодо випадків домашнього насильства.

Зазначено, що на Луганщині на постійній основі фіксується збільшення кількості офіційних звернень із вчинення насильства в сім’ї. Так, тільки за дев’ять місяців 2017 року надійшло 1080 звернень, у той час як за весь 2016-й було лише 930. Тенденція є позитивною, адже говорить про поступовий вихід тематики насильства зі сфери приватності.

Під час зустрічі учасницям розповіли про основні положення прийнятого нещодавно Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

На практичних заняттях представники громадських організацій та ініціативної групи сформували свої ідеї щодо подолання ґендерно обумовленого та домашнього насильства у своїй громаді та визначили наявні та необхідні додаткові ресурси для їх реалізації.

Захід проведено МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» у рамках спільного проекту ООН Жінки та ПРООН «Відновлення управління та примирення у громадах України, постраждалих від конфлікту», який фінансується Європейським Союзом та зосереджений у Луганській та Донецькій областях.

Подібні заходи також відбулися у місті Попасна та у Красноріченській об’єднаній територіальній громаді.