Прес-центр2 листопада 2021, 16:11

Відбулось чергове засідання міжрегіональної робочої групи при Державній регуляторній службі

В Державній регуляторній службі України в режимі відеоконференцзв’язку відбулося   засідання членів міжрегіональної робочої групи при ДРС з питань здійснення державної регуляторної політики та проведення дерегуляції господарської діяльності на регіональному рівні.

Захід відбувся під керівництвом Олексія Кучера, голови ДРС, який очолив робочу групу.

Участь у заході взяв перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов та в. о. директора Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Єгор Скіртач.

Під час засідання обговорювалися результати виконання протокольного рішення міжрегіональної робочої групи при ДРС від 08.07.2021з питань:

наявності в органах місцевого самоврядування (ОМС) областей постійних комісій з питань реалізації державної регуляторної політики, у місцевих органів виконавчої влади та у виконавчих органах ОМС – відповідального структурного підрозділу або посадової особи для реалізації державної регуляторної політики;

здійсненого перегляду регуляторних актів.

В Україні діє 1725 регуляторних органів місцевого та регіонального рівня, із них у 1026 органах створено постійні комісії та у 1027 – визначено відповідальні структурні підрозділи або посадових осіб. Луганщина за цими показниками посіла п’яте місце серед регіонів України.

Олексій Кучер поінформував учасників засідання робочої групи, що станом на 20.09.2021 комісіями з перегляду регуляторних актів розглянуто 6386 регуляторних актів, із них: скасовано 209 регуляторних актів, втратили чинність 1800, приведено у відповідність вимог чинного законодавства 804; потребують перегляду 411. Залишились діючими з переглянутих регуляторних актів 3162, що становить 49,5%. За кількістю переглянутих регуляторних актів Луганська область посіла 13-е місце.

Робота з перегляду регуляторних актів в області триває та знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації. Про результати щомісячно інформується Державна регуляторна служба України.