Прес-центр26 серпня 2022, 15:08

Відбувся святковий інклюзивний онлайн фестиваль творчості дітей та молоді Fest Ukraine «Моя Україна – єдина та вільна»

Захід було присвячено Дню Незалежності України в рамках реалізації програми «Допомога дітям та молоді під час війни».

Вітаючи учасників заступник начальника Управління молоді та спорту Луганської ОДА Євгенія Ратіхіна зазначила, що наразі основне завдання – якомога більше молодих людей та дітей залучати до інклюзивних онлайн-занять та різних заходів: «Різноманітні форми активностей, навчання, тренінги, цікаві зустрічі - це те, що відволікає від негативного психолгічного впливу  на фоні війни. Ми та наші партнери хочемо створити максимально комфортне середовище для молоді аби вона хотіла спілкуватися та розвиватись, а не замикатись у собі».

Після привітань розпочалась найцікавіша частина - виступи учасників. Протягом двох годин молодь дарувала свої виступи всім, хто долучився до трансляції. А гостей було чимало, і не тільки з України, а й з Німеччини, Латвії, Швеції, Ірландії, Італії та Польщі.

Так, крім виступів під час фестивалю було підведено підсумки онлайн-конкурсу малюнків #Кольори_моєї_України.

По завершенню заходу Урядова уповноважена з прав осіб з інвалідністю Тетяна Баранцова висловила вдячність всім організаціям, які в непростий час допомагають дітям та молоді, дорослим та родинам, які виховують дітей з інвалідністю вирішувати різноманітні питання починаючи від навчання і закінчуючи матеріальною підтримкою.

Привітали присутніх віце-президент європейського форуму людей з інвалідністю, голова громадської організації "SUSTENTO" Гунта Анча; представники Глобального фонду для дітей Джосеф Беднарик та Ліза Янович; заступниця начальника, виконавчий директор ГО Спілки Самаритян України Київське об'єднання Яніна Левковська. До зустрічі долучилася пані Елізабет Хьольцль - президент правління організації "Міст до Києва" (м. Мюнхен), директор об’єднання самаритян Латвії Андрис Берзиньш.

Організатори Фестивалю: ГО Луганська обласна організація «Амі - Схід» , ГО «Світ України», Луганський обласний центр соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями, Управління молоді та спорту Луганської ОДА. За всебічної підтримки Офісу Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю, Global Fund for Children, ГО "SUSTENTO" (Латвія), Європейського форуму людей з інвалідністю, Спілки Самаритян України (Київське Об'єднання) та Об’єднанню самаритян Латвії. За сприянням Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), Національної Асамблеї людей з інвалідністю України, Посольства України в Норвегії, Українського медичного ліцея Національного медичного університету імені О.О. Богомольця та кафедри менеджменту освіти та права УМО НАПНУ.