Прес-центр15 квітня 2021, 21:04

Відкласти усі політичні прапори та працювати на розвиток громади – таке завдання поставив Сергій Гайдай керівнику Попаснянської ВЦА Миколі Ханатову

Очільник Луганської області Сергій Гайдай урочисто представив активу громади керівника Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації Миколу Ханатова, якого 8 квітня поточного року було призначено на посаду розпорядженням голови облдержадміністрації №118-к, та вручив йому службове посвідчення.

«Головне завдання, яке я Вам ставлю: відкласти усі політичні прапори та працювати на розвиток громади», - наголосив Сергій Гайдай.

Слід відзначити, що Микола Ханатов має значний досвід управлінської діяльності, адже працював на багатьох посадах у місцевих органах влади, зокрема заступником голови Попаснянської районної державної адміністрації.

І добре знається на проблемах громади. Наразі, за його словами, залишаються невирішеними окремі питання передачі власності.

Сергій Гайдай наголосив, що він не вперше у Попасній та знайомий із проблематикою регіону. Усі питання, які піднімались раніше, будуть вирішені спільними зусиллями. Так, вже у цьому році за рахунок коштів ДФРР будуть відремонтовані школа №1 та шкільний спортивний майданчик. У наступному – басейн.

У ході спілкування з’ясувалось, що болючою проблемою для попаснян є перевантажений полігон твердих побутових відходів. Очільник області наголосив, що ця проблема актуальна для усієї області, адже будівництво сучасного полігону із сортуванням та переробкою сміття коштує близько 30 млн євро, а завантажити таке підприємство та вивести на самоокупність у реаліях Луганщини не можливо. Тож було запропоновано добудувати новий полігон із сортувальною лінією поблизу м. Попасна.

Щодо прискорення відновлення місцевих доріг Сергій Гайдай зазначив, що це можливо за умови фінансування «50:50» з Обласного дорожнього фонду та місцевих бюджетів, але лише за наявності акцизного збору за пальне. А вже у цьому році за рахунок коштів обласного бюджету буде відремонтовано 8,2 км ділянки С131226 Врубівка – Гірське.

Питання про ремонт двох підїздних до міста Попасна доріг - напрямок Комишуваха та Бахмут голові облдержадміністрації поставили й під час особистого прийому громадян, який він провів у рамках робочої поїздки. Сергій Гайдай відповів, що пріоритет на цей рік – основні магістралі, однак долучитись до ремонту доріг місцевого значення буде запропоновано міжнародним організаціям.

Відповідаючи на звернення щодо подовження маршруту поїзду з «Одеса – Лисичанськ» до Попасної, Сергій Гайдай пообіцяв обговорити його з міністром інфраструктури, який найближчим часом відвідає Луганську область.

Крім того, жителі Попасної турбуються про збільшення обсягів україномовного контенту, адже його нестача у регіоні може призвести до соціального напруження. Це питання керівник обласної військово-цивільної адміністрації обговорить з профільними міністерствами.