Прес-центр26 вересня 2017, 17:09

Відкрите нове відділення у обласній дитячій лікарні

Сьогодні, 26 вересня, в Луганській обласній дитячій клінічній лікарні, що розташована у м. Лисичанську, відкрили відділення для дітей з ураженням центральної нервової системи  та порушенням психіки.

Привітати зі святковою подію прийшли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, лікарі та медичний персонал всієї лікарні, а також маленькі пацієнти та їх батьки.

Для гостей завідуюча неврологічного відділення Луганської обласній дитячої клінічної лікарні Тетяна Померанцева провела екскурсію.

У новому приміщені знаходяться три бокса, у яких розташовано по п’ять палат. Відділення розгорнуто на 40 ліжок, передбачено сумісне перебування з батьками дітей з порушенням ЦНС та психіки.

Також тут є кімнати для проведення лікувальної фізкультури та масажу, нетрадиційних методів лікування, нейропсихологічних обстежень та логопедичних занять, кімнати для ігрового спілкування дітей різного віку та їдальня з сучасним обладнанням.

Окремо обладнані кабінети для лікарів та медичного персоналу.

У відділенні працюють дитячі лікарі: невролог, психолог, логопед та інші спеціалісти. Середній та молодший медичний персонал відділення нараховує 16 осіб.

Також у складі обласної дитячої поліклініки функціонує кабінет дитячого невролога, який надає консультативну – поліклінічну допомогу дітям з міст та районів Луганської області та проводить відбір хворих для лікування в неврологічному відділенні.

 «Реформування системи охорони здоров’я Луганської області знаходиться на особистому контролі голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, – зазначила заступник директора Департаменту охорони здоров’я Ольга Рибалко. – На сьогодні на капітальний ремонт неврологічного відділення витрачено більше ніж 4,5 млн грн,  а на відновлення обласної дитячої клінічної лікарні в цілому  20 млн грн. Ремонтні заходи ще тривають. Основні джерела фінансування – обласний бюджет та ДФРР».

 «Приміщення дуже світле, на 100 % забезпечено м'яким і твердим інвентарем, – розповідає головний лікар Луганської обласної дитячої клінічної лікарні Світлана Ошеко. – Це один із факторів, який впливає на покращення стану маленьких пацієнтів».

Разом з цим відділення повністю забезпечені потреби в медикаментозному лікуванні протисудомними препаратами дітей з епілепсіями та епілептичними синдромами та препаратами для лікування спастичності при дитячому церебральному паралічу відповідно до виконання державних програм (ботокс, диспорт).

Для надання комплексної медичної реабілітації широко застосовується наявні в лікарні апарати кабінету фізіотерапевтичного лікування різних сфер впливу (електро-, звуко-, світло-, магніто-, лазеро- та механотерапії).

Відтепер у новому відділені надаватиметься лікувально-діагностична допомога переважно дітям раннього віку з пре-перинатально зумовленим ураженням центральної та периферичної нервової системи. Проводитиметься кваліфікована діагностики, диференційований комплекс лікування та рання медична реабілітація хворих дітей з іншими ураженнями нервової системи та психіки.