Прес-центр31 травня 2018, 11:05

Відкритий у Чмирівській об’єднаній громаді ЦНАП надаватиме 59 адміністративних послуг

Урочисте відкриття Центру надання адміністративних послуг відбулося у Чмирівській громаді.

Капітальний ремонт приміщення та оснащення ЦНАПу усім необхідним для надання населенню якісних адміністративних послуг обладнанням проведені у рамках Програми відновлення і розбудови миру ПРООН та за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Реалізаторами проекту виступили сільська рада та громадська організація «Чмирівський світанок».

За грантові кошти у приміщенні виконано оздоблення фронт-офісу та бек-офісу, придбано необхідні меблі та обладнання для п’яти робочих місць. Також облаштовано зону очікування, дитячий куточок, встановлено пеленальний столик для мам з діточками, придбано сервер та установлене відеоспостереження.

За рахунок бюджетних коштів громада виконала будівельні роботи по решті приміщень будівлі сільської ради.

Для безперешкодного доступу для маломобільних груп населення та людей з інвалідністю вхід до приміщення ЦНАПу облаштовано пандусом та поручнями, розширено дверні отвори тощо. Для людей з вадами зору вказівники навігації продубльовані шрифтом Брайля, вхідна група оснащена тактильною плиткою.

У фронт-офісі встановлений дитячий куточок з розмальовками  та іграшками. Перед входом у ЦНАП будуть розташовані банкомати двох провідних державних банків України та термінал.

Слід зауважити, що для персоналу ЦНАПу організовані навчальні програми, щоб допомогти їм опанувати робочі навички та, відповідно, покращити якість надання послуг населенню.

У заході взяли участь заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Вадим Данієлян, програмний координатор компоненту «Місцеве самоврядування та реформа децентралізації» Програми відновлення та розбудови миру ПРООН Олена Рудич, голова Чмирівської об’єднаної територіальної громади Сергій Войтенко.

Передбачається, що ЦНАП, розташований по вул. Повітрянофлотській, 52-А, у с. Чмирівка Старобільського району, надаватиме 59 адміністративних послуг.

Зауважимо, що Чмирівська об’єднана територіальна громада складається з восьми сіл з населенням 8004 осіб – 3 757 чоловіків та 4 247 жінок (серед них 1378 дітей).

Капітальний ремонт та оснащення ЦНАПу реалізувалося в рамках проекту ПРООН та ООН Жінки  «Відновлення управління та сприяння примиренню в постраждалих від кризи громадах України» за фінансової підтримки Європейського Союзу в межах Програми відновлення та розбудови миру.