Прес-центр24 жовтня 2018, 11:10

Відкрито ЦНАПи в Новоайдарському районі та Красноріченській громаді

Центр надання адміністративних послуг Новоайдарської райдержадміністрації розташований  у сучасно відремонтованому приміщенні, у якому створені комфортні умови як для споживачів послуг, так і персоналу, який працює в центрі.

Тут зроблений капітальний ремонт, а також придбані необхідні меблі, комп’ютерна та офісна техніка, інформаційний кіоск, система електронної черги, обладнання для оформлення та видачі паспортних документів.

Облаштовано дитячий куточок, зону очікування та обробки документів, побутові приміщення для персоналу. 

Для зручної оплати послуг в центрі встановлено банківський POS-термінал, є вільний wi-fi.

У центрі працюють два адміністратори, три державні реєстратори та керівник центру.

ЦНАП розрахований на 10 робочих місць. Через нього надається 108 видів адміністративних послуг.

Разом з тим відкрито новостворений центр надання адміністративних послуг Красноріченської селищної ради Кремінського району, який обслуговує об’єднану територіальну громаду.

Тут також здійснено аналогічні заходи для зручних та доступних умов для отримання громадянами та суб’єктами господарювання якісних адміністративних послуг.

У центрі планується встановити банківські термінал та банкомат.

Зараз тут працюють два адміністратори та керівник. Центр розрахований на шість робочих місць. Після приєднання до громади Микольської сільської ради центр буде доукомплектовано до штатного розкладу.

У перспективі – створення двох віддалених робочих місць адміністраторів центру в Новоолександрівській та Бараниківській сільських радах. Також планується надання послуг Пенсійного фонду України, Державного центру зайнятості, соціальної служби через їх представників.

Для надання через ЦНАП послуг з реєстрації бізнесу, нерухомого майна планується заключити угоду з нотаріусом.

Також планується надавати 32 адміністративні послуги, в тому числі і соціальні, для майже 7 тисяч жителів громади.

Капітальний ремонт приміщень та оснащення ЦНАПів сталося завдяки ефективній співпраці Програми розвитку ООН «Відновлення і розбудова миру», що фінансується Європейським Союзом та місцевою владою.

Нагадуємо, що в області на території, яка контрольована українською владою, відтепер діє 21 центр надання адміністративних послуг, із них: 11 районних, 4 міських та  6 центрів Біловодської, Білокуракинської, Новопсковської, Троїцької, Красноріченської селищних рад та Чмирівської сільської ради, що обслуговують об’єднані територіальні громади.