Прес-центр30 серпня 2017, 14:08

Відкрито медичний довгобуд у Старобільську!

Сьогодні голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз відкрив консультативну поліклініку КУ «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання».

Звертаючись до медичного персоналу, очільник області наголосив, що відкриття цієї поліклініки є знаковою подією у житті Луганщини. На ремонт зведеної ще у 1989 році будівлі закладу було виділено з обласного бюджету  10,6 млн грн та субвенція з держбюджету – 5,6 млн грн. Тепер це сучасне приміщення, збудоване із застосуванням енергозберігаючих технологій, оснащене пандусами та кабінетами для людей с особливими потребами.

З обласного бюджету було закуплено медичне обладнання на суму 15,3 млн грн. Це п’ять аналізаторів, рентгенівський діагностичний комплекс, мамограф, флюорограф, два електрокардіографа, аудіометр, фетальний монітор, п’ять стерилізаторів, ультразвуковий діагностичний сканер, пневмотонометр, цистоуретроскоп оглядовий, діатермокоагулятор, цифрова ендоскопічна стойка та інше обладнання.

Тут працюватимуть 31 лікар, 43 представники середнього, 23 молодшого медичного персоналу та ін. За добу вони зможуть прийняти до 450 пацієнтів.

У поліклініці є розмежування за зонами надання терапевтичної, акушерсько-гінекологічної та хірургічної допомоги, операційного блоку на третьому поверсі, що дозволить в подальшому створити Центр «Хірургії одного дня».

Завдяки відкриттю закладу суттєво підвищиться якість надання медичної допомоги населенню району, кількість якого складає 47 тис. осіб, з яких дорослих – 38,8 тис., дітей віком до 14 років – 6,7 тис., підлітків – 1,5 тис. Також медична допомога надаватиметься вимушеним переселенцям з інших територій України, яких в районі зареєстровано понад 20 тис. осіб, та мешканцям Міловського, Марківського та Біловодського районів, для яких  КУ «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання» буде виконувати функції лікарні-інтенсивного лікування I рівня у структурі Північного госпітального округу Луганської області.

«Відтепер жителі Старобільського та прилеглих районів отримуватимуть якісну медичну допомогу. Дякую Управлінню капітального будівництва та будівельникам, місцевим органам влади за результативну роботу. Особлива подяка медичним працівникам за важку працю, яку ми, сподіваюся, частково полегшили», - зауважив Юрій Гарбуз.