Прес-центр17 cічня 2019, 14:01

Відкриття центрів надання соціальних послуг – у перспективному плані розвитку Луганщини

У чотирьох районах Луганської області планується облаштування центрів надання соціальних послуг у форматі «Прозорий офіс». Відповідні проекти подані до Перспективного плану розвитку територій Луганської області на 2019-2021 роки, що наразі знаходиться на етапі громадських обговорень.

З відкриття центру соціальних послуг «Прозорий офіс» заплановано у м. Попасна. Вартість проекту складає 46 млн грн.

У офісі розмітяться близько 70 співробітників. Приміщення буде розділене на дві основні зони: фронт-офіс і бек-офіс. У фронт-офісі планується просторий вхід, зона прийому, зона надання соціальних послуг з 14 робочими місцями, двома конференц-залами і зоною очікування для відвідувачів з туалетами. Все спроектовано у відповідності до стандартів ЄС. Бек-офіс буде складатись з 9 адміністративних відомств. Використання відкритого типу офісного планування запровадить абсолютно новий підхід до робочого середовища і буде сприяти взаємодії між співробітниками, а також економії місця.

Після реконструкції будівлі Сватівської райдержадміністрації там буде створено фронт-офіс для прийому громадян, в тому числі центр надання соціальних послуг у форматі «Прозорий офіс».

В рамках проекту будуть створені умови для розміщення фронт-офісу, рецепції, архівного приміщення та побудовано окремий сучасний вхід до приміщення з урахуванням нормативних вимог доступності осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення. Для його облаштування необхідна сума становить 2,9 млн грн.

Крім того, Кремінською районною державною адміністрацією було прийняте рішення щодо добудови та переоснащення будівлі управління соціального захисту населення для організації роботи центру надання соціальних послуг «Прозорий офіс». Вартість проекту становить 22 млн грн, джерела його фінансування узгоджуються.

Також Міловською райдержадміністрацією заплановано створення центру надання соціальних послуг «Прозорий офіс» та реконструкція будівлі, де будуть знаходиться спеціалісти прийому громадян усіх структур, а саме: центр надання адміністративних послуг, Пенсійний фонд, районний Центр зайнятості населення, управління соціального захисту населення, управління земельних ресурсів.

Нагадаємо, протягом грудня 2018 року відбулися засідання усіх районних Рад регіонального розвитку в Луганської області, за підсумками яких були надані доручення сільським та селищним радам розробити власні плани розвитку територій. Наразі тривають громадські обговорення перспективних планів розвитку, і кожна територія має визначити свої конкурентні переваги і пріоритети, на основі яких на дорожніх мапах у найближчі три роки з’являться пріоритетні об’єкти – маркери розвитку.