Прес-центр14 липня 2018, 21:07

Відкриття КППВ «Золоте» – надважливе для Луганської області питання, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 14 липня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз відвідав Попаснянський район разом з першим віце-спікером Верховної Ради України, членом гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи у Мінську Іриною Геращенко та народним депутатом України Іриною Фріз.

Під час робочої поїздки було відвідано контрольно-пропускний пункт в′їзду-виїзду «Золоте».

«Відкриття КППВ «Золоте» – надважливе для Луганської області питання. Ми не маємо транспортного коридору з тимчасово окупованою територією. Єдиний пішохідний пункт пропуску в Станиці Луганській працює в режимі постійного перевантаження, що створює великі незручності для наших громадян», – зазначив Юрій Гарбуз.

Черговий візит до Золотого першого віце-спікера ВРУ, члена гуманітарної підгрупи ТКГ на переговорах у Мінську Ірини Геращенко та народного депутата Ірини Фріз свідчить про велику увагу керівництва держави до цього питання. Зокрема Ірина Геращенко заявила про наміри знову його порушити на переговорах у Мінську 25 липня.
«Ми дуже багато робимо для того, щоби відкрити КПВВ «Золоте». Я розумію, як це важливо для вас. На жаль, уже два роки інша сторона не дає можливості це здійснити. Я буду ще раз 25 липня, коли відбудеться чергове засідання у Мінську, говорити про те, що ви не Геращенко чи Порошенку відкриєте КПВВ, а людям із Золотого і з населених пунктів по той бік лінії розмежування», - зауважила Ірина Геращенко.

Також очільник області разом з народними депутатами відвідали с. Золоте-4 та поспілкувалися з місцевими мешканцями.

«У жителів багатостраждального Золотого-4 багато питань і до місцевої влади, і до мене як керівника області, і до народних депутатів Ірини Геращенко та Ірини. Найважливіше з них - коли настане мир? Ми всі кожен на своєму місці робимо для цього все можливе. Президент України визначив стратегічний напрям - політико-дипломатичне врегулювання з одночасним посиленням обороноздатності держави. І ми разом з Українською армією рухаємося у цьому напрямі», – зазначив Юрій Гарбуз.

Обласна влада оперативно вирішує гуманітарні питання в населених пунктах, розташованих вздовж лінії зіткнення. Так, у Золотому–4 було відновлено пошкоджену лінію електропередачі, забезпечено населення вугіллям, організовано роботу поштового відділення та відділення «Ощадбанку», надання соціальної та медичної допомоги.