Прес-центр14 cічня 2019, 17:01

Відновлення закладів освіти – у Плані перспективного розвитку Новопсковської ОТГ

Забезпечення доступу до якісних освітніх послуг та облаштування комфортних умов для дітей дошкільного та шкільного віку – нагальні питання, які жителі Луганщини виносять на громадські обговорення перспективних планів розвитку територій на 2019-2021 роки.

Так, представники Новопсковської об’єднаної територіальної громади визначили як один із найбільш значущих проект створення нового освітнього простору за стандартами Нової української школи та ремонт будівель закладів освіти. Про це вони заявили 11 січня 2019 року під час робочої зустрічі з обговорення перспектив розвитку громади, що провів Новопсковський селищний голова Вадим Гаєв.

За совами селищного голови, влітку  2018 року школи було передано до Новопсковської селищної територіальної громади. Одразу ж фахівцями було складено кошториси на капітальні ремонти закладів.

Новопсковською селищною радою підготовлено проект «Створення новітнього освітнього простору з використанням інноваційних технологій навчання за стандартами Нової української школи (НУШ) з проведенням капітального ремонту будівлі Новопсковського газопроводського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Новопсковської селищної ради» загальною вартістю 48975,898 грн та подано його на конкурс Державного Фонду Регіонального розвитку. Новопсковська громада гарантує 10% співфінансування проекту.

Проект «Реконструкція (термомодернізація) будівлі Новопсковської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Новопсковської районної ради Луганської області, 92303, Луганська обл., Новопсковський район, смт Новопсков, вул. Первомайська, буд. 2 (санація)» подано Луганською облдержадміністрацією на конкурс Державного Фонду Регіонального розвитку. Новопсковська громада гарантує 10% співфінансування проекту.

За кошти інфраструктурної субвенції вдалося в 2018 році капітально відремонтувати покрівлі на двох осинівських школах. Утеплення та ремонти цих шкіл планують здійснити в 2019-2020 роках. По всіх сільських школах готуються проекти на Європейський інвестиційний банк.