Прес-центр30 cічня 2019, 11:01

Відновлення здоров’я учасників АТО/ООС на контролі обласної влади

На Луганщині триває реалізація Обласної цільової програми медичної, соціально-трудової реабілітації та адаптації учасників антитерористичної операції на 2017-2022 роки.

Так, був створений реєстр учасників АТО усіх категорій, до якого пізніше додали інформацію про учасників ООС. Це поліпшало забезпечення  постійного контролю за станом їх здоров’я шляхом проведення щорічної диспансеризації та планового лікування.

Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації визначився з відповідальним за розподіл та перерозподіл направлень на стаціонарне лікування до Українського державного медико-соціального центру ветеранів війни, учасники АТО Луганської області.

Згідно затверджених у кожному лікувально-профілактичному закладі індивідуальних планів диспансеризації учасників АТО/ООС проводиться медичне супроводження демобілізованих військовослужбовців з організації періодичних медичних оглядів (у минулому році їх проведено 746), надання всебічної допомоги даній категорії осіб у проходженні медико-соціальних експертних комісій.

Кількість демобілізованих військовослужбовців, у яких протягом 2018 року виявлені порушення у стані здоров’я, та що були направлені на стаціонарне обстеження у медичні заклади, складає 259 осіб. Направлено на медико-соціальну експертну комісію – 40.