Прес-центр29 вересня 2022, 07:09

Відправлені на підсилення російські танки до Лиману не доїхали, уряд так званої «лнр» планує відновити лише 800 будинків – це менше, ніж в одному Сєвєродонецьку

Що саме будуть робити у цих 800 будинках, не зазначається. Але влада окупантів повідомляє, що у «республіках Донбасу» за координації мінбуду рф ремонтно-відновлювальні роботи планується виконати на понад 500 тисяч кв. м об'єктів житлового будівництва.

Тобто, це 10-15 тисяч квартир на дві області – Донецьку та Луганську. В одному Сєвєродонецьку в декілька разів більше. Не кажучи вже про Маріуполь. Напевно, «годувати всю Україну» без допомоги рф було набагато легше, ніж задовольнити населення області у елементарних побутових потребах за підтримки росії.

Відбудова часткова, так само, як і мобілізація. Втім, у віддалених районах рф забирають все чоловіче населення визначеної вікової категорії, незважаючи на відсутність досвіду проходження військової служби в минулому та бойового досвіду.

До чого це призводить? Знають у Лимані, де росіяни чекали на підкріплення, аби не дати ЗСУ прорватися на Луганщину.

Днями до Лиману було відправлено сім танків рф, два з яких потрапили у ДТП під час слідування. Більш того, належної вогневої підготовки із застосуванням штатного озброєння танків сформовані екіпажі теж не пройшли.

Поповнення йде аналогічне – наразі до навчального центру на території ростовської області прибуло близько 400 призовників. Їх підготовка триватиме до 30 вересня. Новоприбулий особовий склад повинен за власний кошт придбати зимову форму одягу та засоби захисту.

Якщо встигне. Бо авіація Сил оборони України протягом доби завдала 16 ударів. Підтверджено ураження трьох опорних пунктів, десяти місць скупчення озброєння та військової техніки, а також трьох зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи ППО на різних напрямках збили чотири БпЛА та чотири керовані авіаційні ракети Х-59.

Ракетні війська і артилерія продовжують завдавати вогневого ураження по об’єктах противника. Зокрема, за 28 вересня уражено два командних пункти, сім районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки ворога, одну станцію-ретранслятор, три станції РЕБ, два склади з боєприпасами та один – з паливо-мастильними матеріалами.

Відбито атаки противника в районах населених пунктів Зайцеве, Майорськ, Залізне, Бахмутське, Одрадівка, Миколаївка Друга, Озерянівка, Первомайське, Побєда, Новомихайлівка, Павлівка та Безіменне.

Із різного виду озброєння росіяни вели обстріл наступних населених пунктів:

- на Краматорському напрямку: Новоселівка, Старий Караван, Щурове, Закітне, Діброва, Озерне, Верхньокам’янське, Слов’янськ;
- на Бахмутському напрямку: Соледар, Бахмут, Бахмутське, Одрадівка, Зайцеве, Весела Долина, Торецьк, Опитне, Іванівське, Яковлівка, Білогорівка, Веселе, Спірне, Сіверськ, Серебрянка, Нью-Йорк, Андріївка, Майорськ, Юр’ївка, Роздолівка.