Прес-центр11 жовтня 2016, 17:10

Відродження мистецької Луганщини

11 жовтня начальник управління культури, національностей і релігій Аліна Адамчук взяла участь у брифінгу. На заході вона розповіла про творчі плани у культурно-мистецькій сфері області.

Аліна Адамчук поінформувала, що Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр розпочав 76 сезон прем’єрою музичної комедії «Потрібен брехун»  грецького драматурга Дімітріса Псафаса. Це вже 12 вистава театру з моменту відновлення його діяльності у місті Сєвєродонецьку.  

. У жовтні колектив візьме участь у фестивалі патріотичного театру у м. Дніпро, а також у великій гастрольній поїздці містами Західної України с започаткованою акцією «Зі сходу на захід – театр єднає серця». Театр відвідає з виставами Львів, Дрогобич, Ужгород, Івано-Франківськ та Київ.

Заплановано ще  декілька прем’єр. Зокрема, молоді режисери театру працюють над  драматичною імпровізацією «І все-таки я тебе зраджу» та музичною комедією  Миколи Кропивницького «Пошились у дурні».

До Новорічних та Різдвяних свят готується прем’єра захоплюючого новорічного дійства, а 19 грудня свята розпочнуться з казки «Подарунок Святого Миколая».

Окрім цього, Аліна Адамчук нагадала присутнім, що 21 жовтня, у відремонтованому за обласний кошт концертному залі Сєвєродонецького обласного музичного училища ім.С.С.Прокоф’єва відбудеться урочистий захід з нагоди 50-річчя закладу.

14 жовтня поточного року на Луганщині започатковується обласний відкритий фестиваль-конкурс української культури та фольклору. Метою заходу є пошук та підтримка обдарованих дітей та молоді; виховання національної свідомості у підростаючого покоління та залучення їх до вивчення та збереження фольклору як першооснови національної спадщини; дослідження, вивчення і відтворення найкращих зразків фольклорно-етнографічної творчості свого краю.

Новий творчий сезон буде багатим не тільки на прем’єри, новими концертними програмами поціновувачів порадує Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії під керівництвом Курта Шміда, відомого австрійського музиканта, композитора, та почесного головного диригента.