Прес-центр22 березня 2021, 14:03

Відсьогодні в Україні запрацювали 565 стаціонарних пунктів вакцинації проти COVID-19

Із 22 березня до кампанії імунопрофілактики долучені нові цільові групи з другого етапу Дорожньої карти вакцинації від COVID-19.

Протягом цього етапу передбачено вакцинувати близько 70 тисяч працівників первинної медицини. Найпершими щеплюватимуть працівників мережі первинної медицини, зокрема, сімейних лікарів та їхніх помічників. Вакцинація буде відбуватися на новій платформі - у стаціонарних (тимчасових або постійних) пунктах щеплення. 

Із 22 березня для вакцинації медиків відкриваються 565 таких пунктів щеплення проти COVID-19.

Стаціонарні пункти щеплення працюють в закладах охорони здоров’я. Для організації безпечного вакцинування ці кабінети щеплень обладнані відповідно до вимог інфекційного контролю та забезпечені необхідною кількістю доз вакцини.

Із 29 березня для вакцинації будуть відкриті ще більше ніж 2500 пунктів щеплення, які розпочнуть роботу в разі надходження нової партії вакцин. Із моменту надходження нової партії розпочнеться запис людей віком від 80 років, яких передбачено вакцинувати на другому етапі. 

Також з 29 березня запланована вакцинація людей віком від 80 років, які попередньо записалися до листа очікування в додатку «Дія» або через контакт-центр МОЗ  0 800 60 20 19. 

Нагадаємо, що записатися до списку очікування на вакцинацію людям із пріоритетних груп можна за допомогою застосунку чи порталу Дія або через контакт-центр МОЗ 0 800 60 20 19. Люди старші за 80 років вже можуть записатися на вакцинацію через сімейних лікарів.