Прес-центр14 травня 2021, 10:05

Відтепер діти з інвалідністю з віддалених міст Луганщини матимуть змогу комфортно дістатися до реабілітації – Сергій Гайдай передав Центру «Відродження» спеціальний автомобіль

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай передав Комунальній установі «Луганський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» ключі від спеціального автомобілю.

«Це спеціалізований транспорт, підготовлений для перевезення діток з різними фізичними вадами. Є автоматичний пристрій, який дозволяє піднімати візочок і людина може легко потрапити в бус. Це вже другий автомобіль, який ми передали. Цей транспорт полегшить життя особливим дітям, бо, нажаль, люди з фізичними вадами часто стикаються з обмеженнями у пересуванні. Важко знайти транспорт, який відвезе їх на обстеження чи екскурсію. Тому така допомога дуже необхідна», – сказав очільник області.

Автомобіль розрахований на п’ять місць та два візочки. Придбаний за кошти меценатів. Декілька місяців тому Сергій Гайдай домовився, знайшов людей, які придбали та облаштували транспорт. Його вартість – близько двох мільйонів гривень.

Представники Центру подякували голові облдержадміністрації за турботу та вручили картину, яку намалював особливий хлопчик з тяжкою формою аутизму. На ній зображено ангела. «Ми хочемо, щоб ці крила ангела зберігали вас на всіх путях», – передали вітання від дітей соцпрацівники та запросили Сергія Гайдая у гості.

Крім того, очільнику Луганщини подарували випічку, яку діти з батьками в творчих майстернях пекли самі. Вона виглядає як букет квітів: у кожного своя троянда.

Довідково: Центр «Відродження» розташований у м. Кремінна. Надає дітям з інвалідністю, які проживають на Луганщині, комплекс реабілітаційних послуг. Понад 400 сімей, в яких виховуються діти з інвалідністю, щорічно проходять реабілітацію у даній установі. Крім того, спеціалісти Центру здійснюють свою роботу в віддалених містах та селах області, у тому числі, патронат хворих дітей з інвалідністю, які там проживають і не можуть приїхати до центру на реабілітацію.