Прес-центр23 серпня 2018, 12:08

Відтепер два найстаріші університети Луганської та Львівської областей співпрацюватимуть

Підписано Меморандум про співпрацю між Державним закладом «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та Львівським національним університетом імені Івана Франка.

«Другий рік поспіль зміцнюються зв’язки між педагогами Львівської та Луганської областей, – під час урочистого заходу зазначив голова Луганської облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз. – Завдяки втіленню освітнього проекту «Змінимо країну разом» ми зшили сьогодні ще одну ниточку між Заходом і Сходом України».

У свою чергу, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин зауважив, що цей Меморандум стане наступним кроком у реалізації проекту освітян Львівщини та Луганщини.

Отже Меморандум про взаємодію та співробітництво між університетами підписали ректор Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор Сергій Савченко, директор ботанічного саду Львівського національного університету імені Івана Франка кандидат біологічних наук, доцент Андрій Прокопів та виконавчий директор Обласної асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» Василь Лозинський.

Нагадаємо, що за роки існування проекту «Змінимо країну разом» понад 200 освітян зі Львівщини та Луганщини долучилися до нього. Вони завітали один до одного в гості для обміну досвідом, традиціями та культурним надбанням.