Прес-центр4 липня 2019, 10:07

Відзначені найкращі роботи щорічного обласного конкурсу «Мій рідний край – Луганщина»

На базі Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства відбулося підбиття підсумків щорічного обласного конкурсу творчих робіт «Мій рідний край – Луганщина» серед дітей та молоді Луганщина.

До складу журі увійшли фахівці в галузі туризму та декоративно-прикладного мистецтва.

На конкурс надійшло 70 творчих робіт у номінації «У вінку духовної краси» (вироби народної творчості) та 16 робіт у номінації «Тут все моє і звідси родом я» (відео-екскурсій).

В матеріалах відео-екскурсій учасники представляли пам’ятники історії та культури, красу природи, особливості регіонів області.

Слід відзначити відео-екскурсію «Сім чудес Мілового», яку представила творча група вихованців історико-краєзнавчого гуртка «Пошук» Міловської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Міловської районної ради Луганської області.

Робота представляє історичну довідку Мілового. Юні екскурсоводи показали «сім чудес» свого населеного пункту та розповіли про них. 

Також цікавими були відео-екскурсії «Таємнича історія дивовижного місця», (автори Полтавська Поліна, Дубовик Ярослава, учениці 8-11 класів КЗ «Лисичанська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 27 Лисичанської міської ради Луганської області), «Рідними стежинами» (Рудяшко Тетяна, учениця 8 класу Шапарської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Білокуракинської селищної ради) та «Сторона кохана і мила» (творча група Підгорівської ЗОШ ІІІ ступенів Старобільської районної ради).

Широке різноманіття виробів народної творчості було представлено в номінації «У вінку духовної творчості».

На конкурс надійшли роботи у техніці витинанка, вишивку, квілінгу, бісероплетіння, макраме.

Також представлені малюнки, ляльки-мотанки, вироби з солоного тіста, текстильні вироби, вироби з паперу, дерева, природного матеріалу тощо.

Робота вихованців гуртка «Сувенір» Лисичанського центру позашкільної роботи зі школярами та молоддю в техніці квілінг «Луганщина – світанок України» представлена у вигляді композиції з елементами, які розташовані на гербі Луганської області: сонце, колосся, байбак, дубове листя.

Відзначили члени журі і роботи у техніці витинанки – збірку дитячої творчості «Степові коні», вихованців декоративно-ужиткового мистецтва «Art studio» Старобільської ЗОШ ІІ-ІІІ ступенів № 4 Старобільської районної ради, де зображені коні на гербах Старобільщіни в різних вікових періодах та на сучасному гербі Луганської області.

Та серію робіт «А ми чекаємо на ту весну, як мир на крилах принесуть лелеки!», вихованців гуртка «Витинанка» Петрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Старобільської районної ради, присвячена лелекам, які були зображені на гербі м. Біловодська 1781 року, а також лелекам – символ сімейного благополуччя, любові до рідної землі, Батьківщини!