Прес-центр1 жовтня 2019, 17:10

Відзначено чергову річницю утворення військової частини 3035

Сьогодні перший заступник голови облдержадміністрації Юрій Погуляйко в Сєвєродонецьку у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі взяв участь в урочистих заходах з нагоди 53-ї річниці з дня створення військової частини 3035.

«Від першого дня існування вашого військового формування воїни-гвардійці з гідністю і честю виконують відповідальні завдання із захисту територіальної цілісності держави, підтримання громадського порядку і забезпечення безпеки громадян. Ми не забудемо, що п’ять років тому бійці Нацгвардії одними з перших опинилися на передовому рубежі боротьби за незалежність, – зазначив Юрій Погуляйко, звертаючись до захисників України. – У нашій пам’яті назавжди залишаться імена кожного військовослужбовця Національної гвардії, хто віддав своє життя за незалежність України».

Він також наголосив, що керівництво області високо цінує внесок воїнів-гвардійців у забезпечення національної безпеки держави. Утім, найвищою платою за нелегку ратну працю залишаються шана і повага жителів Луганщини, довіра народу, авторитет у суспільстві.

«Приємно спостерігати за тим, як завдяки нинішньому командуванню, військова частина підвищує рівень благоустрою, збагачується досвідом і професіоналізмом військовослужбовців, загартованих у протистоянні з російськими загарбниками та їх найманцями. Сьогодні військова частина 3035 є по-справжньому елітним підрозділом, на який рівняються і куди прагнуть потрапити молоді люди, які вирішили пов’язати своє життя із службою у війську. Мої вітання тим, хто зустрічає це свято на бойових постах, у вартах та військових нарядах», – наголосив перший заступник голови облдержадміністрації.

Також окремим військовослужбовцям він вручив обласні відзнаки: знак пошани «Захиснику України», Почесну грамоту та Листи подяки обласної державної адміністрації.