Прес-центр14 лютого 2022, 08:02

Віктор Ляшко відвідав пункт безкоштовної вакцинації на КПВВ «Станиця Луганська» та прифронтові лікарні

У рамках робочої поїздки міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко завітав до Луганщини. Супроводжували його у поїздці регіоном заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська та директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Юрій Стогнієв.

Спочатку Віктор Ляшко відвідав КПВВ «Станиця Луганська», де поспілкувався з медичним персоналом безоплатних пунктів тестування та щеплення проти коронавірусу. В особистій розмові з міністром медичні працівники підтвердили, що охочі щепитися є щодня, а вакцини вистачає повною мірою для всіх охочих. 

«Сьогодні Україна має потужну підтримку від Литви, яка передає нам вакцину Johnson & Johnson для щеплення українців, зокрема з тимчасово окупованих територій на пунктах пропуску. Це дозволить нам захистити ще більше наших громадян від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби», – зазначив міністр.

А невдовзі міністр завітав до Станично-Луганської центральної районної лікарні. Там він поспілкувався щодо виплат підвищеної заробітної плати. За словами лікарів, коштів за пакетами НСЗУ достатньо, щоб і надалі платити необхідний рівень заробітної плати. Крім того, Віктор Ляшко поцікавився перебігом вакцинальної кампанії та можливостей для розгорнення додаткових ліжок у разі збільшення кількості інфікованих COVID-19, або ж у разі загострення ситуації на фронті.

Крім того, очільник Міністерства ознайомився з роботою Новоайдарської лікарні, де самостійно придбано дороговартісне обладнання, що дозволяє лікувальному закладу заробляти кошти та виплачувати не лише базовий рівень заробітної плати, а навіть більше.