Прес-центр28 травня 2022, 21:05

Випуск-2022: всі 100 випускників кадетського корпусу з Кремінної отримають свідоцтва про освіту та право вступу до військових вишів України

Сьогодні мали б відбутись урочистості з нагоди 25-го випуску в Луганському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Чверть століття вихованці цього військового ліцею, який до Кремінної було переміщено майже вісім років тому з Луганська, стають до лав вищих закладів освіти Збройних сил, інших складових сектору безпеки і оборони України.

«Тож, чекаємо на добре підкріплення, - відзначає начальник ліцею, бригадний генерал Валерій Ємбаков, який на початку російського вторгнення вступив до лав територіальної оборони. – Війна внесла корективи у наші плани, але вона не змогла зламати головне. Те, що усі сто випускників 2022 року будуть мати Свідоцтва про повну загальну середню освіту нашого ліцею та отримають право вступу до закладів вищої військової освіти на тих же правах, як і випускники минулих років».

Він зазначив, що окупаційні війська пошкодили навчальні корпуси ліцею в Кремінній, розкрали і вивезли коштовне обладнання, а тепер у пустих стінах планують створити «казацький кадетський корпус» ім. Шолохова в цьому місті, ще два – в інших населених пунктах Луганщини.

«Упевнений, коли війна закінчиться і ворог буде вигнаний з української землі та з нашого ліцею, ми відзначимо усі свята, що вимушені були пропустити через тимчасову окупацію, включаючи і 25-й випуск ліцеїстів Луганського військового ліцею», - підкреслив Валерій Ємбаков.