Прес-центр2 серпня 2022, 15:08

Випускник із Сєвєродонецька отримав по 200 балів у НМТ з історії України та математики

Випускник Сєвєродонецького ліцею-колегіуму Мирослав Малеванець отримав максимальні 200 балів у двох блоках НМТ: з історії України та математики, а з української мови – 190.

Проходив мультипредметний тест абітурієнт у Києві. Він розповів, що система складання іспиту та миттєве отримання його результатів – це вкрай позитивно, адже немає страху очікування і зайвого витрачання нервів.

Мирослав сказав, що повернення обов’язкового екзамену з історії України є вкрай необхідним кроком, адже кожен свідомий громадянин країни має знати свою історію. Він відзначив особливу роль у підготуванні складання іспиту з історії свого шкільного вчителя Євгена Марухненка, який зараз боронить нашу землю у складі Збройних Сил України. Мирослав підкреслив, що викладач завжди спирався не тільки на підручники і освітній план, а і на формування у молоді почуття гордості за Україну та рідну Луганщину.

Волю до перемог хлопець загартував з раннього дитинства займаючись кікбоксингом у відомому міському центрі східних єдиноборств «Дракон і тигр», а також тенісом.

Він вважає, що тестування було не вкрай важким, а усі витрачені сили та час окупилися сповна.

Нагадаємо, що національний мультипредметний тест - це єдине вступне випробування 2022 року, що замінило вже звичне зовнішнє незалежне оцінювання і стало показником якісної освіти для цьогорічних випускників.

НМТ складався з 60 завдань із трьох предметів: українська мова, математика та історія України.