Прес-центр8 жовтня 2022, 09:10

Випускник Луганського державного медичного університету подарував двічі евакуйованому вишу нове обладнання. Цьогоріч до закладу вступили майже 300 осіб

Цей вищий навчальний заклад у квітні було евакуйовано з Рубіжного на Рівненщину.

Значна частина матеріально-технічної бази та обладнання залишилася на тимчасово окупованій території.

Крім держави вишу допомагають громадські та міжнародні організації, а ще – випускники та колишні співробітники.

Зокрема, кандидат медичних наук, доцент та генеральний директор клініки «Mediland», що в Києві, Михайло Міщенко надав університету у безоплатне користування сучасні ноутбуки, МФУ, мультимедійні дошки та смарт-борди.

Релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» навчає понад 400 іноземних студентів та 800 українських.

Наразі у виші завершилася вступна кампанія для українських студентів. Ректор університету Сергій Смірнов підсумував, що до закладу вже вступило майже 300 осіб.

Першокурсники навчатимуться за освітніми програмами магістерського рівня «Медицина», «Педіатрія», «Стоматологія» та «Фармація». Для іноземних громадян вступ триває.

До речі, на Рівненщину евакуйовано не лише заклад, а й викладацький склад та майже 300 студентів з окупованої території. На сьогодні в університеті працюють більше 160 викладачів, до яких доєдналися і місцеві медики.

Освітній процес відбувається в аудиторіях та на сімох клінічних базах у медзакладах обласного підпорядкування. Триває підготовка ще п’ятьох баз міського підпорядкування.