Прес-центр24 травня 2022, 14:05

Випускники шкіл Луганщини своєчасно отримають документи державного зразка

На цьому було наголошено під час сьогоднішньої онлайн-наради Департаменту освіти і науки Луганської обласної військової адміністрації. 

Заступниця начальника обласної військової адміністрації Катерина Безгинська відзначила, що система освіти Луганщини в умовах російської агресії та активних бойових дій на території області продовжує виконувати завдання забезпечення доступу до освітніх послуг дітей та молоді.

Вона подякувала усім учасникам, а їх було понад 100 осіб, за самовіддану працю на користь нашої держави та її громадян.

Присутні розглянули актуальні питання завершення навчального року, видачі документів державного зразка учням 9-х та 11-х класів, підготовки до нового навчального року, а також окремі  питання законодавчої, організаційної, методичної та освітньої діяльності.

Директор Департаменту освіти і науки Юрій Стецюк розповів про підсумки наради, яка нещодавно відбулася у Міністерстві освіти і науки України. Він акцентував увагу присутніх на ключових завданнях організації навчання дітей під час воєнного стану та необхідності визначення повоєнної концепції освіти в умовах надзвичайно складної безпекової ситуації на Луганщині.

Він, зокрема, наголосив на пріоритетності забезпечення отримання здобувачами освіти документів державного зразка про базову середню та повну загальну середню освіту.

Учасники обговорили проблеми та механізми замовлення та видачі документів про освіту в умовах окупації.

Крім того, поінформовано про організацію освітнього процесу у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти, а також закладах обласної комунальної власності.