Прес-центр6 березня 2019, 16:03

Вирішення нагальних проблем первинної медичної допомоги в сільській місцевості у зоні уваги обласної влади

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко провів відеоселекторну нараду з керівниками центрів надання первинної медико-санітарної допомоги області.

Під час заходу розглянуто актуальні питання організації та якості надання первинної медико-санітарної допомоги населенню Луганщини.

Зокрема, дефіцит комп’ютерів на робочих місцях лікарів Новопсковського району, відсутність Інтернет-зв’язку у лікарських амбулаторіях Новопсковського, Білокуракинського, Новоайдарського та Попаснянського районів.

Також було зауважено, що у деяких сільських лікарських амбулаторіях недостатня укомплектованість штатних посад лікарів та відсутня підготовка лікарів у Луганському державному медичному університеті за рахунок коштів відповідних районних бюджетів.

Геннадій Іваненко звернув увагу учасників наради на подальшій реалізації Урядової програми «Доступні ліки» у підвідомчих територіях, а також на організації забезпечення виїзних прийомів лікарів у віддалених населених пунктах нашого регіону.

У заході також взяли участь заступники голів райдержадміністрацій Біловодський, Білокуракинський, Новопсковський, Попаснянський, Новоайдарський та Кремінський районів.