Прес-центр10 cічня 2023, 10:01

Вирішенню гуманітарних проблем переселенців допоможе нова інформаційна база даних ВПО

Єдина інформаційна база даних внутрішньо переміщених осіб «Інформаційно-пошукова система» розроблена та впроваджена Державним підприємством "Інформаційно-обчислювальний центр Мінсоцполітики" за підтримки Проекту Ради Європи.

Ця підсистема є механізмом багатофакторного параметричного пошуку інформації ВПО з інструментом гнучкого формування результатів відбору.

Вона суттєво удосконалила процес пошуку ВПО на районному, регіональному та центральному рівнях, розширила його критерії та відобразила результати з підсумком і можливістю вивантаження його для використання в роботі.

Також за допомогою ІПС став можливим пошук та відбір інформації про потреби ВПО: продуктові набори, зимовий одяг чи взуття, влаштування дітей в школу чи садок, лікування та реабілітаційні заходи тощо. Ця інформація важлива для прогнозування і оцінки потреб внутрішньо переміщених осіб та ефективного гуманітарного реагування.

Наразі підсистема тестується в 10 районах Києва і до кінця січня буде впроваджена по всій території України.

Працівники органів соціального захисту населення та зацікавлені центральні органи виконавчої влади відтепер можуть здійснювати в базі ВПО онлайн пошук інформації про внутрішньо переміщених осіб за 42 реквізитами та їх довільною комбінацією, наприклад:
- за даними довідки ВПО;
- за адресним місцем проживання;
- за місцем реєстрації;
- за соціальним статусом;
- за наявністю інвалідності та іншими критеріями.