Прес-центр17 червня 2020, 17:06

Вирішено провести ІІ етап гри «Джура» у форматі онлайн

Сьогодні відбулося засідання штабу з підготовки та проведення ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Голова штабу, заступник голови обласної державної адміністрації Катерина Безгинська зауважила на тому, що ця гра є системною формою позакласної роботи з військово-патріотичного виховання учнівської молоді, спортивно-оздоровчої роботи, прогресивною формою учнівського самоврядування, важливим засобом формування національно-патріотичної свідомості.

Захід відповідає ціннісним орієнтирам Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2020-2025 роки, затвердженої Указом Президента України від 18 травня 2019 року № 286/2019.

«Гра «Джура» стала невід’ємною складовою виховного процесу в закладах освіти нашої області. Та карантин вводить обмеження на її проведення. Однак, необхідно визначитися з переможцями в області для участі у Всеукраїнських підсумкових таборуваннях Гри. Треба розглянути можливості проведення обласного етапу у 2020 році в очній, в дистанційній формі, чи в онлайн-режимі та прийняти відповідні рішення», - наголосила Катерина Безгинська.

Заступник голови штабу, директор Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Юрій Стецюк звернув увагу на те, що вже визначено алгоритм проведення обласного етапу Гри, але «Джура» постійно розвивається, удосконалюється та набуває змін.

Він акцентував увагу на змінах, що відбулися останнім часом у Грі, ознайомив з Постановою Кабінету Міністрів України № 367 від 13.05.2020 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2018 р. № 845».

Слід зазначити, що в умовах карантину використовуються і форми роботи в онлайн-режимі. Так було проведено Всеукраїнський онлайн-конкурс «Відун», присвячений Дню Героїв України. До нього долучилися 2644 учасники з усієї України, з яких визначено 326 переможців і призерів. 17 роїв старшої вікової групи (15-17 років) Луганської області стали переможцями та призерами конкурсу. Ще чотири рої середньої вікової групи нагороджені дипломами за високі бали, що набрали у цьому конкурсі.

«Тож, як ми бачимо, що умови проведення Гри змінюються в залежності від ситуації і дають можливість удосконалювати форми роботи з учнівською молоддю та брати участь у Грі все більшій аудиторії дітей і молоді. Ми також будемо впроваджувати всі зміни, що відбуваються у Грі, урізноманітнювати програму, щоб вона була цікава для її учасників», - підкреслив Юрій Стецюк.

Директор Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства Тетяна Сідєльнікова ознайомила членів штабу з новими Правилами та Умовами проведення Гри, що були затверджені у 2020 році та які треба враховувати під час планування заходів Гри «Джура» у цьому році. Запропонувала для обговорення програму дистанційного проведення Гри для двох вікових груп і ознайомила присутніх з проєктом Умов проведення окремих конкурсів заходу.

Члени штабу обговорили окреслені питання та вирішили провести ІІ етап гри у форматі онлайн.