Прес-центр23 жовтня 2018, 17:10

Вісім громад Луганщини очікують на перші вибори

Про це йшлося на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації.

Директор Луганського відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Ігор Агібалов нагадав, що постановою Центральної виборчої комісії від 12 жовтня на 23 грудня 2018 року призначені перші вибори у восьми з десятьох створених цьогоріч об’єднаних територіальних громадах Луганщини.

Серед них Великочернігівська сільська ОТГ, Веселівська сільська ОТГ, Калмиківська сільська ОТГ, Коломийчиська сільська ОТГ, Красноталівська сільська ОТГ, Марківська селищна ОТГ, Підгорівська сільська ОТГ, Шульгинська сільська ОТГ.

Чотири з них розташовані у Старобільскому районі, дві – у Станично-Луганському, по одній – у Сватівському та Марківському районах.

2018 рік став більш дієвим стосовно створення нових ОТГ на Луганщині та проведення в них перших виборів. Це зазначив виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області Сергій Тихоновський.

Втім, ще у двох сформованих у 2018 році громадах Станично-Луганського району вибори не призначені. Також не відбудуться вибори цьогоріч у Гірській, Щастинській та Новоайдарській ОТГ.

Заступник директора Агенції регіонального розвитку Луганської області Роман Власенко наголосив на важливості того, що перші вибори у цих громадах призначені саме на 2018 рік. Нові ОТГ після виборів переходять на прямі взаємовідносини з державним бюджетом. Тож, це має відбутися вже у 2019 році.

Також наразі важливо підготувати представників кожної з громад до реорганізації.

У цьому контексті організована робота з ОТГ щодо питань організації виборів, проведення перших сесій, формування штатних розкладів, формування місцевих бюджетів тощо.