Прес-центр30 червня 2021, 16:06

Вісім тергромад області подали заявки на субвенцію для створення спеціалізованих служб, які допомагатимуть постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі

Сьогодні заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела засідання Обласної координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

У рамках стратегічної сесії для суб’єктів міжвідомчої взаємодії у напрямі запобігання і протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на регіональному рівні доповіли представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, Луганського апеляційного суду, Луганської обласної прокуратури, Головного управління Національної поліції в Луганській області.

Вони поінформували про поточну діяльність, перспективні напрями роботи та проблемні питання у даній сфері.

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук розповіла, що з метою надання допомоги постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі в області працює низка спеціалізованих служб.

Серед них 12 мобільних бригад, три притулки із послугою цілодобового проживання, денний центр соціально-психологічної допомоги, п’ять кабінетів невідкладної анонімної медико-психологічної допомоги постраждалим від сексуального насильства, регіональна «гаряча лінія» з питань запобігання та протидії домашньому і ґендерно обумовленому насильству, дискримінації за ознакою статі.

Разом із тим, для розширення мережі спеціалізованих служб у поточному році вперше передбачено субвенцію в розмірі 274 млн гривень із державного бюджету місцевим бюджетам на створення притулків, денних центрів, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги.

Заявки на отримання субвенції подали вісім територіальних громад області на суму понад 17,6 млн гривень. Наразі комісією при Мінсоцполітики ведеться робота із розгляду надісланих заявок.