Прес-центр12 червня 2019, 17:06

Виставка «Агро-2019»: нові можливості налагодження взаємовигідної співпраці для агропромислової області

Минулого тижня на території Національного комплексу «Експоцентр Україна» у Києві відбулась щорічна ХХХІ Міжнародна агропромислова виставка «Агро-2019».

Луганська область взяла саму активну участь в урочистому заході. Всім зацікавленим підприємствам було надано можливість представити номенклатуру продукції і товарів для наповнення експозиції та їх демонстрації з використанням друкованих та відеоматеріалів, які спрямовані на висвітлення пріоритетів регіонального розвитку агропромислового комплексу.

На стенді області презентовано 13 сільгостоваровиробників. Два підприємства взялиучасть у спеціалізованих виставках сільгосптехніки та устаткування і високопродуктивних порід свійських тварин.

До Каталогу підприємств агропромислового комплексу України, який презентовано на виставці, включено 24 провідних підприємства області з виробництва та переробки сільгосппродукції.

Делегація Луганської області ознайомилася з роботою виставки, взяла участь у в форумах з перспектив розвитку сільського господарства України, земельних відносин, соціальної сфери, створення робочих місць, тощо.

Також делегація взяла активну участь у ділових заходах в форматі діалогу між приватним бізнесом і державою, асоціаціями та іноземними представниками; знайдено багато нової інформації для впровадження у навчальний процес; започатковано нові зв’язки з виробниками та постачальниками техніки і обладнання для агропромислового виробництва.

У рамках виставки директором Департаменту агропромислового розвитку Сергієм Хлякіним та деканом факультету аграрного менеджменту Національного університету біоресурсів і природокористування України Анатолієм Остапчуком підписано договір про співробітництво та організацію взаємовідносин з актуальних проблем розвитку аграрного виробництва, створення спільних навчальних наукових центрів, сприяння підвищення кваліфікації керівників та спеціалістів сільськогосподарських підприємств.

Експозицію Луганської області відвідали міжнародні партнери з Румунії, Польщі, Китаю, В’єтнаму та Арабських Еміратів, яких зацікавила продукція бджільництва та соняшникового виробництва.