Прес-центр1 червня 2017, 15:06

Вітаємо футболістів «Зорі» з медалями першості України!

За підсумками чемпіонату України з футболу сезону 2016-2017, який завершився вчора іграми 32-го туру, команда «Зоря» (Луганськ) виборола довгоочікувану бронзу.

Недосяжною для переслідувачів «Зоря» стала ще у суботу, перемігши в Одесі «Чорноморець». А тижнем раніше, нагадаємо, наші земляки здобули три важливі турнірні бали у виїзному протистоянні з «Динамо» (Київ).

Тож на поєдинок останнього туру з донецьким «Олімпіком» футболісти з Луганщини виходили вже у ранзі бронзових призерів. Але це не завадило «Зорі» знову виграти – 2:0.У воротах суперників свої автографи залишили Едуард Соболь та Іван Петряк (до речі, наставник національної збірної України Андрій Шевченко викликав обох на відбірну гру чемпіонату світу, яка відбудеться за декілька днів).

Загалом, підлеглі Юрія Вернідуба у 32 іграх чемпіонату України здобули 16 перемог, 6 разів зіграли унічию та зазнали 10 поразок.

Це, без сумніву, великий успіх наших земляків. По-перше, бронза 2017 року – перша нагорода «Зорі» за період її участі у чемпіонатах незалежної України. Крім того, останнього, і єдиного до цього року, разу команда з Луганська підіймалася на п’єдестал пошани майже 45 років тому – восени 1972-го, коли їй підкорилося звання чемпіону СРСР. По-друге, «Зоря», на відміну від більшості її супротивників, усі свої поєдинки фактично провела на виїзді, бо третій сезон поспіль колектив базується у Запоріжжі.

Слід зазначити, що значний внесок у вдалий виступ команди зробили вихованці нашої футбольної школи – капітан Микита Каменюка з Луганська, Дмитро Гречишкін з Сєвєродонецька та Артем Гордієнко з Красного Луча (Хрустального).

Також цього сезону «Зоря» дебютувала у груповому етапі Ліги Європи УЄФА, гідно представивши Луганщину у боротьбі з такими іменитими командами, як англійській «Манчестер Юнайтед», нідерландський «Фейєнорд» та турецький «Фенербахче».