Прес-центр11 вересня 2019, 15:09

Віталій Комарницький: ми вдячні Латвійській Республіці за гуманітарну допомогу та сподіваємось на економічне співробітництво в майбутньому

Сьогодні, 11 вересня, в Сєвєродонецьку біля облдержадміністрації відбулася передача гуманітарного вантажу жителям Луганщини від народу Латвійської Республіки.

Гуманітарну допомогу буде направлено до Станиці Луганської.

Зустрівшись зранку з Надзвичайним та Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький подякував за системну підтримку жителів нашої області.

«Люди бачать цю допомогу і відчувають підтримку латвійського народу. Сподіваємось також на економічне співробітництво в майбутньому», – наголосив очільник Луганщини.

У свою чергу, Юріс Пойканс зазначив:

«У ситуації, що склалася у Луганській та Донецькій областях, для нас є дуже важливим допомогти Україні з вирішенням існуючих проблем».

Як повідомив головний капелан Збройних Сил Латвійської Республіки Елмарс Плявіш, це вже 16 гуманітарний вантаж від Латвійської Республіки.

Також вони обговорили загальну ситуацію в області, можливі напрями підтримки Луганщини зі сторони Латвійської Республіки.

Розглянуті варіанти щодо торговельно-економічного, науково-технічного та культурного співробітництва Луганщини з адміністративно-територіальними одиницями Латвійської Республіки.