Прес-центр16 серпня 2019, 10:08

Віталій Комарницький: обласна влада вимушена була втрутитися у ситуацію з водопостачанням у Рубіжному

Учора очільник Луганщини взяв участь у роботі позачергової сесії Рубіжанської міськради, а до цього провів зустрічі з міським головою та депутатським корпусом.

У підсумку прийнято рішення щодо виділення з міського бюджету понад 2,26 млн гривень на сплату заборгованості за електроенергію місцевим водоканалом.

Тож, 15 серпня ввечері жителям Рубіжного відновили водопостачання.

«Взагалі вирішенням питань розрахунків комунальних підприємств повинні займатися органи місцевого самоврядування, – зазначив Віталій Комарницький. – Однак після отримання попередження про знеструмлення місцевого водоканалу за борги не відбулося декілька сесій. Через те, що депутати та міський голова не могли знайти порозуміння, жителі Рубіжного протягом декількох днів залишалися без води. Тому необхідно було втрутитися у ситуацію, що склалася».

Також нагадаємо, що на початку тижня Віталій Комарницький доручив створити у Рубіжному міську комісію з розгляду питань господарської діяльності та фінансового стану житлово-комунальних підприємств міста, яка має обрати подальшу стратегію розрахунків з боргами Рубіжанського водоканалу.

Голова облдержадміністрації наголосив: «Ця ситуація не має повторюватися. Люди не повинні залишатися без води через борги підприємств».