Прес-центр7 серпня 2019, 15:08

Віталій Комарницький підписав Меморандум про співробітництво з Дипломатичною академією України

Підписання документу відбудилося сьогодні, 7 серпня, у Сєвєродонецьку під час зустрічі голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Віталія Комарницького з делегацією Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ України.

«Наша співпраця сприятиме підвищенню кваліфікації працівників органів державної влади, обміну досвідом з організації професійної підготовки кадрів, проведенню відповідних освітніх заходів», – зазначив очільник Луганщини щодо пріоритетних напрямів Меморандуму про взаємодію та співробітництво між облдержадміністрацією та Дипломатичною академією України.

Також із директором Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ України Сергієм Корсунським обговорені поточна ситуація вздовж лінії розмежування та, зокрема, у Станиці Луганській, наслідки економічної блокади.

Як було зауважено на зустрічі, у наразі важливою є діяльність освітніх центрів «Донбас-Україна», що дозволяє вступникам із непідконтрольних українській владі територій вступити до наших вишів за прощеною процедурою.

Нагадаємо, що сьогодні на Луганщині триває триденний навчальний модуль «Зовнішня політика України та особливості співпраці з міжнародними партнерами», лекторами якого виступають представники вищеназваної академії.

«Ці курси є дуже доречними, бо навчання має системний підхід», – наголосив Віталій Комарницький.